"Maak gedrag nooit persoonlijk"

Gepubliceerd op 19 mei 2024 om 16:43

Tijdens het luisteren naar een podcast ontstond opeens de behoefte om mijn gedachten te delen. Daar is hij dan… Mijn eerste blog!

“Maak gedrag nooit persoonlijk.” Dat was de boodschap die ik uit de eerste podcast “Leiderschap in samenwerking” haalde. De zin zat de afgelopen weken constant in mijn hoofd. Niet alleen op het werk, maar ook in mijn privéleven. Ik heb mezelf meerdere keren afgevraagd wat er achter het gedrag van iemand zat. Waarom staat die coach langs de lijn te schreeuwen naar de spelers in het veld? Waarom komt iemand zijn afspraken niet na? Waarom reageert iemand op de manier waarop hij/zij reageert? Waarom raakt een bepaalde opmerking of bepaald gedrag mij? Wat zit er achter het gedrag van de ander of van mezelf?

Op dit moment voel ik me nog niet bekwaam genoeg om hier écht de diepte in te gaan. Om het gedrag los te koppelen van de persoon en naar het systeem als geheel te kijken. Wel hunker ik naar informatie en kennis om dit op termijn te kunnen. Ik heb me ingeschreven voor een opleiding, maar het duurt nog even voordat deze start. Tot die tijd probeer ik mezelf alvast te verdiepen in het onderwerp door naar de podcast te luisteren.

Een van de podcasts ging over behoeften. “Veel interventionisten stappen meteen in de valkuil om te willen voldoen aan de behoefte van de ander.” (Jobbeke De Jong, 2023) Check! Ik betrap mezelf er vaak op dat ik tijdens een vergadering de stille collega uitnodig om zijn/haar mening te geven. Ik weet dat er teamleden zijn die zich storen aan het feit dat bepaalde collega’s nooit iets zeggen. Verdien ik dan een schouderklopje, omdat ik het voor elkaar heb gekregen om deze collega’s te laten praten? Nee! Met mijn interventie maak ik gedrag juist persoonlijk. Ik kom tegemoet aan de behoefte van het individu, namelijk die collega die graag wil dat iedereen zijn mening geeft. Ik stap onbewust in de rol van voedende ouder.

Wat moet ik dan wel doen? In de podcast werd gesproken over het inzetten van de juiste systeeminterventie. Maar wat is dat dan, de juiste systeeminterventie? Dat hoop ik te gaan leren tijdens de opleiding. Tot die tijd ga ik maar gewoon af op mijn intuïtie, doe ik mijn best om niet in de zorgstand te schieten en probeer ik gedrag vooral niet persoonlijk te maken.

Maak jij gedrag ook wel eens persoonlijk? Schiet je ook wel eens in de zorgstand? Laat hieronder je reactie achter.

Reactie plaatsen

Reacties

Ester de Bruijn
2 maanden geleden

Hoi Femke,

Herkenbaar! Ik probeer ook vaak (voor mij) ongewenst gedrag van een collega te verklaren of er grip op te krijgen.

Ben benieuwd welke opleiding je gaat volgen.
Ik zoek zelf ook nog een opleiding (gericht op leiderschap). Tips zijn welkom.

Groetjes
Ester de Bruijn